«El cielo y la nada» al «Catàleg de desficis»

L’amic i poeta Víctor Mañosa, que va tenir la generositat d’acompanyar-me a la presentació del meu llibre, posa ara per escrit la seva lectura d’El cielo y la nada.

«La poesia d’en Toni ha estat fidel a tres principis: un ús exquisit i afinadíssim de la metàfora, la construcció d’imatges fotogràfiques de gran amplitud i l’ús de la imaginació a l’hora d’evocar experiències alienes que són una caixa de ressonància perquè en la vida dels altres allò que ens pertany es faci present»

En aquest altre fragment recull alguns dels autors que són presents entre les seves planes:

«I és aquí on es desplega la facultat insòlita que singularitza la poesia d’en Toni: la de la imaginació vera que ens fa adonar que compartim quelcom molt íntim amb vides com les de Maria Polydouri, Marina Tsvetàieva, Emily Dickinson, l’alfèris de Rilke, amb els ciclistes a l’assalt d’un port, amb el darrer soldat de les Ardenes; amb l’esplendor fictici dels personatges de Scott Fitzerald, amb Odisseu: com m’estremeix i em commou el poema ‘Volver’, aquest homenatge a Homer, prova fefaent que en nosaltres viuen totes les experiències de tots aquells que han viscut i tots aquells que han viscut a la nostra literatura (allò que no va passar mai perquè passa sempre). I si, és en aquest poema que se’m fa evident que la seva poesia flueix sense obstacles entre la tradició i l’avantguarda.»

Podeu llegir l’article sencer a:
https://victormanosa.blogspot.com/2019/07/lorfebre-i-la-imatge-el-cielo-y-la-nada.html